Gruppens historie

Der har været KFUM-spejdere i Melby siden 1941, i en del år dog tilknyttet Hundested Gruppe. 21/5-1954 blev Halsnæs Gruppe en selvstændig spejdergruppe med spejdere fra

Torup, Melby og omegn. I 1956 fik gruppen brugsretten over et tidl. kartoffelhus og tilhørende grund, beliggende der, hvor den nuværende spejderhytte er.

Gruppen bestod i mange år af 20 – 30 spejdere. Svend Ildvedsen var den første gruppefører.

I 1965 fik Halsnæs Gruppe sin anden ungdom, idet en ny gruppeleder, Børge Westerberg, tog fat, og inden længe var der 4 spejderpatruljer og en ulveflok. En ny spejderhytte blev opført i 1965/1966 med et flot byggesamarbejde mellem 4 lokale håndværksmestre og en sponsor. Hytten blev indviet i 1966 af korpsets spejderchef, Robert Madsen. Kort efter købte spejderne og det civile KFUM & K. hytten for byggeomkostningerne, 25.000.-. 25 år senere, da det civile KFUM & K. var stoppet, blev gruppen eneejer af Hytten.

Hytten blev udbygget til næste dobbelt størrelse i 1997, og i 2009 er igangsat en yderligere udbygning med 60 m2. Den sidste udvidelse omfatter tidssvarende toiletforhold, handicap-toilet, brus, entre og et stort depot samt nyt tag på hele Hytten. Det første nummer af medlemsbladet Mølleposten udkom i 1965 og bladet lever stadig i bedste velgående. For nogle år siden fik Halsnæs Gruppe sin egen hjemmeside, hvor enhver er velkommen til at orientere sig om livet i gruppen. 

Spejderne i Halsnæs Gruppe har deltaget i utallige weekender, sommerlejre, korpslejre og mange andre spejderaktiviteter, foruden de ugentlige bæver-, ulve, junior-, spejder, og seniormøder. I en årrække havde vi en klan, Røde Ran, der for mange år siden byggede en mega-tømmerflåde på Roskilde Fjord – er der nogen der har set den?? – den sejlede selv. Troppen byggede engang et Eiffeltårn på 14 meter ved Hytten med køkkenindgang i 6 meters højde med indgang via rebstige. Pizzabuddet måtte levere aftensmad ved køkkendøren.

I 1985 blev der holdt ”Spejder for en Dag” med et meget flot resultat. 25 nye spejdere og 6 ledere. Samme år blev verdens længste snobrød bagt, og gruppen blev optaget i Guiness Rekordbog. Det sammenhængende snobrød var på 170 meter. Der er blevet afholdt loppemarkeder ved Hytten hvert år (pånær 3) siden 1969. Disse loppemarkeder har hvert år i juni trukket mange mennesker til Spejderhytten, hvor 50-100 hjælpere har solgt alle mulige mærkelige ting og sager. På lørdagene inden markedet henter spejderne effekter i kommunen. Loppemarkederne giver, foruden en pæn sum penge, også en god måde at være sammen på. På selve loppedagen møder over 1000 glade mennesker op. De vil alle gerne handle og ”prutte” om prisen. Det er simpelthen en dag, der bare skal opleves. De sidste 10 år har spejderne solgt juletræer ved Super Spar i Vinderød Enghave. Spejderforældre og ledere har gjort en stor indsats, så juletræssalget er blevet en god og indbringende tradition.